fbpx

בקרוב!! הכי מיוחד שתראו

ג'יבנה ביבנה?

ההעדפה היא לג'יבנה מחלב כבשים ועיזים מעורבבת עם מעט לאבנה שמוסיפה חמיצות ושומרת על עסיסיות המלית במהלך האפייה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp

אהבתם? תנו לנו לייק ושתפו

החיבור של ג'יבנה וזעתר למאפים הוא אחד העתיקים והוותיקים במטבח הלבנטיני, כאשר צורת המאפים והתוספות הנלוות משתנות מאזור לאזור. המאפים יכולים להיות פתוחים או סגורים, בצורת משולש או עיגול.

מה צריך?

לבצק

למלית

אופן ההכנה

מכינים בצק

1

מניחים קמח, מלח, שמרים וסוכר בקערת המיקסר ומערבלים במהירות איטית. מוסיפים שמן זית ומים בזרם איטי, ותוך כדי לישה עד שמתקבל בצק רך, ממשיכים ללוש במהירות בינונית כ־5 דקות. הבצק דביק וזה בסדר. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים בצד שעה עד שעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו.

2

מקמחים משטח עבודה, מעבירים אליו את הבצק, משטחים אותו, מקפלים לכדור ומחזירים שוב לקערה. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים שעה עד שעה ורבע עד שהבצק מכפיל את נפחו. מקמחים שוב את משטח העבודה וקורצים מתוכו עיגולים בעזרת ידיים מקומחות במשקל של כ־80 גרם האחד. מניחים אותם על משטח העבודה, מכסים במגבת לחה ומשהים למנוחה כרבע שעה.

מכינים מלית ממלאים ואופים

3

בזמן שהבצק נח מערבבים את כל חומרי המלית, טועמים ומתקנים מליחות. בתום המנוחה לוקחים אחד מכדורי הבצק ופותחים אותו לאליפסה מאורכת בעובי של כ־1/2 ס”מ ובאורך של כ־20 ס”מ.

4

מניחים פס מלית לאורך אחת מדופנות האליפסה, במרחק של כ־1 ס”מ משולי הבצק. מרימים את השוליים מעל המלית וצובטים את הקצוות במרכז ובשוליים לסגירה וליצירת צורה של סירה, משאירים שני חלונות (ראו תמונה בעמ' 86). חוזרים על הפעולה עם כל כדורי הבצק.

5

מניחים את המאפים בתבנית ואופים 6־9 דקות עד שהם מזהיבים. אפשר גם לאפות בטאבון אלא שאז זמן האפייה מתקצר (הוא תלוי בחום הטאבון שלכם – האינדיקציה בתום האפייה היא הגוון הזהוב של הבצק).

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו.
אם זיהיתם צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו.

שתפו עכשיו את הכתבה עם אחרים >>

שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp

עניין אתכם, הגיבו והביעו דעתכם!

כתבות אחרונות >>

אתר hello Yavne יצא להפסקה זמנית

אתר hello Yavne יצא להפסקה זמנית בשירותיו, לטובת שיפורים טכנולוגיים ושדרוגים טכניים ותוכניים [] עם עוקבינו הסליחה, נעדכן כמובן לקראת חידוש הפעילות

קרא עוד »

תגלית נדירה ליד יבנה: מפעל היין הגדול בעולם מהתקופה הביזנטית

המפעל נחשף בחפירות הצלה שמבצעת רשות העתיקות לפני המהלך להרחבת תחומה של העיר, והוא מתוארך לתקופה שלפני 1,500 שנה • בחפירה התגלו גם גיתות נדירות מלפני 2,300 שנה • הארכיאולוגים: "ייצרו כאן כ-2 מיליון ליטרים של יין לבן מדי שנה" | דאגה מפני פגיעה בממצאים הארכיאולוגיים שערכם לא יסולא בפז, בשל הליכי פיתוח להרחבת תחומה של יבנה ע"י בניית 12,500 יחידות דיור חדשות במזרח העיר, בסמוך למיקום אתרי המורשת הארכיאולוגיים

קרא עוד »

לאחר עשרות שנות עוול משווע – פסיקה תקדימית: "מועסקים עם מוגבלות ב'מפעל מוגן' זכאים לזכויות כמו כל עובד"

המציאות עולה על כל דמיון רע ומסוייט: כאילו שזה לא היה אמור להיות עיקרון בסיסי אנושי – שכל בני האדם שווים – גם במקומות עבודה 'מוגנים' | רק עכשיו נזכר בית הדין הארצי לעבודה לקבוע לראשונה – אחרי עשרות שנים של אפלייה קשה ומייסרת – כי ב"מפעל מוגן" שבו מועסקים אנשים עם מוגבלות "בשיקום" מתקיימים יחסי עובד-מעביד, והעובדים בו זכאים לזכויות סוציאליות רגילות | עם זאת, העוול, כנהוג במדינת ישראל, לא תוקן רטרואקטיבית: התובע שקיבל 13.5 שקלים לשעה במשך 12 שנים לא יהיה זכאי לשכר מינימום בדיעבד – משום שלפי ביה"ד יש צורך בשינוי חקיקה | מדינת חלם מרושעת

קרא עוד »

חוק הנכים מתרחב: בשורה לילדים הנכים

הסכמות מרחיקות לכת להרחבת חוק תקצוב הנכים – תוספת של 900 מיליון שקלים [] פרי חודשים ארוכים של דיונים בהשתתפות יו"ר ועדת העבודה והרווחה של הכנסת – ח"כ אפרת רייטן-מרום, שרי האוצר והרווחה – ח״כ מאיר כהן ואביגדור ליברמן וצוותי משרדם, מנכ"ל המוסד לביטוח לאומי – מאיר שפיגלר וצוותו, יוזמי מאבק הנכים ומייסדי ארגון 'נכה לא חצי בן-אדם' – אלכס פרידמן וחנן טל, וארגוני נכים נוספים

קרא עוד »